Drottningstrandens trädgårdshem i Lovisa

Hemmet och naturen under samma tak

Drottningstrandens Trädgårdshem i Lovisa är ett helt nytt koncept som förenar allt som det nordiska högklassiga boendet kan erbjuda. Havsnärhet, ljus och därmed den femte årstiden, miljöhänsyn, småstadens människonära tjänster och egen ro.

Det unika i bostäderna är de stora glastaken och -väggarna som ger ljus och rejäla utrymmen under tak som året runt lämpar sig för grönväxter och umgänge.

Närheten till havet förstärker känslan av ett naturnära liv. Bostäderna befinner sig några tiotals meter från stranden. Båtplats kan hyras vid den närliggande bryggan. På strandområdet byggs även caféer och övriga tjänster. 

Puutarhakodin merinäköala

EN INNOVATIV BYGGNADSPLANERING

Ett bekymmerslöst och modernt sätt att leva omgiven av naturen

 

Tack vare den innovativa byggnadsplaneringen är boendet i Trädgårdshemmet ekologiskt och behagligt. Huset får värme och skydd av det stora glastaket. Bostäderna får sin värme genom värmepumpteknologi som sparar betydligt energi. Varje bostad förses med solpaneler placerade på taket. Dessa producerar ström till värme till varmvattenberedaren, elbilens laddstation eller ström för hemmets nedkylning under sommarhettan.

I konstruktionerna och inredningen används mycket trä och naturmaterial.
I hemmen integreras intelligent husautomation som styr luftkvalitet och inneluftens koldioxidhalt. Glasväggarna och taket förses med energi- och skuggardiner. Allt fungerar automatiskt och även på distans

Hemmen utrustas även med LPOnets hypersnabba fiberanslutningar.

Puutarhakoti julkisivut

BOSTÄDERNA

Gruppbyggande

Lovisa Trädgårdshem förverkligas som ett gruppbyggnadsprojekt. Det är ett nytt sätt att förverkliga en individuell bostad till självkostnadspris.
I gruppbyggandet kombineras de bästa sidorna av självbygge och byggnadsföretagsdriven husbyggnad.
Du får mera för mindre.

BOTTENRITNING

Puutarhakoti pohjapiirustukset

bostädernas storlek

Bostadsyta 153 m2
Dessutom uppvärmd täckt yta 140 m2
Tillsammans 293 m2

 

 

SKÄRNINGAR

Puutarhakoti leikkaukset

SITUATIONSPLAN

Puutarhakoti asemapiirros

Projektgrupp

Robert Jordas

Robert Jordas

Projektchef

Pekka Pakkanen

Pekka Pakkanen

Arkitekt
SAFA arkitekt, Planetary Oy

Kalevi Ilonen

Kalevi Ilonen

Byggnadsarkitekt
Projektkoordinator

Idylliska havsstaden Lovisa

Lovisa som grundades 1795 ligger i Östra Nyland vid Finska vikens kust

Staden har 444 kilometer kustremsa och öar så mycket som 678. Lovisaviken sträcker sig ända in i stadens kärncentrum och Drottningstranden. Staden genomkorsas av motorvägen E18 och avståndet till Helsingfors är ca 89 km, alltså kortare än man kunde tro.

Lovisa har ca 15 000 invånare

I Lovisa klarar man sig på båda inhemska språken och ofta även på engelska. Den idylliska miljön, vänliga människor, personlig service samt ett rikligt utbud av evenemang lockar massor av turister och sommargäster till staden. Det finns 3 200 fritidsbostäder i Lovisa.

Lovisas natur och kultur förtrollar

Lovisas natursköna och omväxlande terränger erbjuder ypperliga möjligheter till utomhusmotion. Kulturen blomstrar också i denna historiska stad. Därför har staden även blivit mången konstnärs hem.

I Lovisa är hobbyn förmånlig

Lovisas föreningsliv är verkligen livskraftigt. Här kan man idka både individuella och laggrenar, utan att förglömma musik och dans. Och här kostar inte hobbyt skjortan.

KONTAKTUPPGIFTER

PROJEKTCHEF

Robert Jordas

TELEFON

+358 40 552 6442

Lovisa karta